És nem sejted hogy véletleneid belőled fakadnak...

Random.

Lájkolj mááár!!!

Avagy repüljön az édes geci valamint hovatovább önkritika...

2017. július 11. - Raymond.yah

Mivel már régóta gondolkodtam rajta ezért úgy döntöttem, hogy felfüggesztem a facebook fiókomat néhány hónapra vagy akár egy egész évre is. Ezentúl ÉLŐBEN, telefonon és e-mailben leszek csak elérhető azok számára, akik szeretnének velem kommunikálni. Következzen alább a miért és az emberekből kiváltott reakció eme hír hallatán.

Reakciók

Érdekes volt a visszajelzéseket nézni. Volt, aki örömmel vette a döntésemet, volt, aki mondta, hogy sajnálja és volt aki, egyenesen követelte, hogy azonnal menjek vissza

Marci például ezt kérdezte tőlem:

Na és akkor melyik IM (Instant Messaging) szolgáltatást fogod használni? Whatsapp, Viber, "harmadik random sose hallottam róla app"?

Erre én:

Marci!!! Pont ez a lényeg, hogy SEMELYIKET! 

Miért kell mindenkinek mindig elérhetőnek lennie? Miért kell egy digitális eszközön, elektronikus érzelemutánzó írásjeleket használva beszélgetni? Miért nincs a másikra 15-20 perced élőben találkozni, 10 forintod felhívni őt vagy 3 perced egy mailt összedobni neki?

Mert mindent AZONNAL akarsz! 


Azonnal legyek gazdag, azonnal fogyjak le, legyek izmos, azonnal lájkolják 100 millióan a postomat, azonnal nézze meg mindenki a képemet, mindenki azonnal legyen elérhető a számomra, azonnal legyen nekem jó...

Instant gratification - Azonnali kielégülés 

Nézzük, mit mond Simon Sinek az ezredfordulóhoz közeli generációról. A videóban 7 perc 26-tól 8 perc 28-ig a lényeg, de egyébként az egészet érdemes végig nézni.

Ők egy olyan világban nőttek fel ahol azonnali a jutalom.

Venni akarsz valamit? Felmész amazonra és megjön már másnapra. Megakarsz nézni egy filmet? Bejelentkezel és megnézel egy filmet. Nem kell megnézned a TV újságot. Meg akarsz nézni egy sorozatot? Habzsolás (-binge- mikor egy nap alatt végignézel annyi részt, amennyit csak bírsz). Még csak nem is kell várnod hétről hétre.

Ismerek embereket, akik kihagyják a részeket azért, hogy a végén behabzsolják az évadot. 

Azonnali jutalom... 

El akarsz menni randizni? Meg sem kell tanulnod hogyan viselkedj úgy, hogy "Héééééééj"...

Meg sem kell tanulnod és gyakorolnod sem kell ezt az egészet. Nem kell, hogy kellemetlenül érezd magad és gondolkoznod sem kell, hogy ő most igenre gondolt, de nemet mond, amikor nemet mond akkor most igenre gondolt...

Jobbra húzás - BUMM Én vagyok a Jani!

Minden, amit csak akarsz, megkaphatsz AZONNAL. Mindent, amit akarsz! Azonnali jutalom... 

Kivéve:

Munkahelyi megelégedettség, erős kapcsolatok, nincs rá alkalmazás...

Ezek lassú, kanyargós, kényelmetlen, zavaros folyamatok...

Szóval nem kell mindent azonnal elvárni. A jó dolgokhoz általában idő kell, és egyébként valaminek attól csak nagyobb lesz az értéke, ha nem kapjuk meg azonnal. 

Az egész videót önkritikaként néztem végig, folyamatosan azon gondolkodva, hogy mely részei lehetnek igazak rám nézve. Vannak dolgok benne, amelyek igazak rám is, és nekem is foglalkoznom kell velük a jövőben.

Továbbá kíváncsi vagyok, hogy milyen egyéb hatásai lesznek ennek a "facebook off" kísérletnek.

Pár hónap után meglátjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://veletlenek.blog.hu/api/trackback/id/tr112656185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása