És nem sejted hogy véletleneid belőled fakadnak...

Random.

Dupla fizu. Kell ez nekem?

2016. december 04. - Raymond.yah

A héten több cégtől is megkerestek állásajánlattal, kérdésekkel, hogy gondolkozom-e munkahelyváltáson. Informatikusként dolgozom. Hiányszakma. Ráadásul elég speciális terület a miénk, programozóból, rendszergazdából is hiány van, de igazán jó etikus hackerből aztán tényleg kevés van! 

Álljon itt egy pár mondat arról, hogy miért is NEM fogadtam el egy nagy multi ajánlatát, pedig több mint dupla annyi fizetést ígért a cég, mint amennyit most keresek.

money_money.jpg

A pénz nem minden. Hiába ígér egy cég kétszer akkora fizetést, rengeteg más körülmény is számít ilyenkor. Az új csapat, újra "beilleszkedni" megismerni a társaságot. Számít még az ottani szaktudás, előre jutási lehetőség. Vajon az új munkáltató mennyire fog "cseszegetni"? Mennyire kapsz szabad kezet abban, amit csinálsz? Rengeteg a kérdés.

Ráadásul még "csak" egy éve dolgozom a mostani helyen és előtte is egy évet voltam alkalmazásban. Ha minden évben munkahelyet váltanék eléggé "össze-vissza" lenne az önéletrajzom, egy helyen sem tudnék igazán bele látni a dolgokba, kiismerni a részleteket. Úgy gondolom, hogy egy kicsit olyan ez, mint, ha a barátodat/barátnődet váltogatnád évente. Az eleje mindig jó, aztán ráunsz, nem vagy kíváncsi többre, kicsit a viták is gyakoribbak talán és jön egy első ránézésre szebb, jobb, aranyosabb valaki, és váltasz. De nem tudhatod, hogy mit hagysz ott az előző kapcsolatban, főleg ha úgy érzed, hogy van még egy év után is mit megismerni a másikból.

Végső soron jól érzem magam a mostani munkahelyemen. Ha sok pénzt akarnék keresni kimennék, külföldre négyszer ennyiért nem kétszer ennyiért. A jövőre nézve viszont mindenképp tanulsággal szolgál az, hogy ha váltani szeretnék, akkor lesz lehetőségem és valószínűleg anyagilag is előrébb fogok tudni lépni.

A bejegyzés trackback címe:

https://veletlenek.blog.hu/api/trackback/id/tr7712021617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása