És nem sejted hogy véletleneid belőled fakadnak...

Jon Bellion - All Time Low Magyarul

2017. július 23. - Raymond.yah

Jon Bellion All Time Low - Minden idők legrosszabbja

 

 

Tovább

Lájkolj mááár!!!

Avagy repüljön az édes geci valamint hovatovább önkritika...

Mivel már régóta gondolkodtam rajta ezért úgy döntöttem, hogy felfüggesztem a facebook fiókomat néhány hónapra vagy akár egy egész évre is. Ezentúl ÉLŐBEN, telefonon és e-mailben leszek csak elérhető azok számára, akik szeretnének velem kommunikálni. Következzen alább a miért és az emberekből kiváltott reakció eme hír hallatán.

Tovább

Mézesbödön a netsztyeppén

Egy hete vásároltam egy virtuális magán szervert (VPS) kemény öt dollárért. Az volt az ötlet hogy kiteszek az internetre egy SSH szervert ami minden usert beenged akármilyen felhasználónévvel és jelszóval, azután loggolja, hogy mit is akarna csinálni a szerveren az "illetéktelen felhasználó". 
ezt.png

Tovább

Mikee Mykanic - Kérdés dalszövegelemzés

Már pár Mikee Mykanic számot, szöveget hallottam az elmúlt pár hónapban, évben és egyre többet keresem a szövegeiben a talán kissé bújtatott mondanivalót. Mikeenak az egyedi stílusa, rímei egyszerre tudnak viccesek, odaszólósak és sokat mondóak is lenni. Le kell szögeznem, hogy én nem szeretem a keménykedős "na, ki a fasza gyerek" szövegeket, így kiesik a hallószögemből (létezik egyáltalán ilyen szó? :) ) a Tirpa, AZA, Dopeman és Mr.Busta féle "gengszter rap".

Az alábbiakban sem az egész dal szövege ragadott magával, inkább csak Mikee Mykanic mondhatni már szokásos "hat szótagos rímei" és a  szórakoztató szóviccei. Érdemes megfigyelni, hogy hány szótagos rímeket találunk az alábbi szövegben, a kiemelés segíthet.

Tovább

Dupla fizu. Kell ez nekem?

A héten több cégtől is megkerestek állásajánlattal, kérdésekkel, hogy gondolkozom-e munkahelyváltáson. Informatikusként dolgozom. Hiányszakma. Ráadásul elég speciális terület a miénk, programozóból, rendszergazdából is hiány van, de igazán jó etikus hackerből aztán tényleg kevés van! 

Álljon itt egy pár mondat arról, hogy miért is NEM fogadtam el egy nagy multi ajánlatát, pedig több mint dupla annyi fizetést ígért a cég, mint amennyit most keresek.

money_money.jpg

Tovább

És akkor mi van...?!

A hetekben elolvastam Almási Kitti Bátran élni, félelmeink és gátlásaink leküzdése című könyvét. Előre lespoilerezem, ha elolvasod a könyvet attól nem leszel bátrabb, nem lesz kevesebb félelmed és nem is fogod tudni könnyebben legyőzni a gátlásaidat. Egyébként ezt nem is ígéri az író. Ilyen az élet, nem elég valamit elolvasni, az olvasottakat értelmezni, használni és gyakorolni kell. 

wpid-brave-cat.jpg

Tovább

Játék a jelszavakkal

Avagy, hogyan változtatta meg a jelszavam az életemet

Az alább taglalt ötlet nem a sajátom, de megtetszett és lemásoltam a technikát. Egy hasonló "kísérletet" végeztem, mint ami a következőekben következik.

password_stock_image-100564400-large.jpg

Tovább